Jonge muziekanten en vermaarde artiesten treden samen op
Vrije concerten elke middag in juli en augustus

Het Festival van de Miniemen 2018 !

Onder de hoge bescherming van de Prins Amaury de Merode,
organiseert de vzw “Centre d’Oeuvre de Merode” het Fetival 2017,
in samenwerking met Festival EuropArt, de Breughel wedstrijd, en « l’Ensemble Orchestral de Bruxelles ».

Het is in de Koninklijke musea voor Schone Kunsten van België, in deze buitengewone plaats, in het hartje van Brussel dat het Miniemen Festival 2017 alle werkdagen de muziekliefhebbers zal ontvangen, dit vanaf 12.00 tot 12.45.

De architecturale en akoestische karakteristieken van deze kerk geven aan deze concerten nog een meer bijzonder karakter.

Dit jaar stelt de artistiek directeur, Jacques Vanherenthals, een gediversifieerd  programma van hoge kwaliteit voor zoals u kunt vaststellen in de concerten agenda .

Voor de editie 2017 organiseert het Festival concerten van klassieke muziek van zeer gevarieerde strekkingen. Grote internationale artiesten geven ons hun medewerking, alzo hun vertrouwen bewijzend in het festival.

De Miniemenkerk heeft het oudste barokke orgel van Brussel, gebouwd in 1681. In de 20 e eeuw is er een romantisch orgel bijgevoegd. Dit laat aan de gekende en bekende organisten toe een brede waaier van repertoires uit te voeren.

Naast en met de meesters staan er jonge virtuoze musici op de affiche in de originele programma’s? Dit maakt van ons festival iets speciaals.

30 jaar geleden, in 1986, creëerde Pastoor Van der Biest het Festival van de Miniemen om toegang te verlenen aan allen.

Het Miniemen Festival gaat door iedere werkdag van de maanden juli en augustus van 12 uur tot  12.40 in de Koninklijke musea voor Schone Kunsten van België.

biglogovbx eob logo_aasaemusiq3

EEN EENVOUDIG PRINCIPE

* concert om 12 uur
* duur tussen de 30 en 40 minuten
* alle werkdagen in juli en augustus
* vrije tussenkomst in de kosten

Wilt u ons steunen ?

Maak een donatie.